Catering

OFERTA DAŃ NA WYNOS

 
ZUPY (300 ml):                                                                                            
                              Cena: 6 zł
Barszcz czerwony z uszkami/krokietem/pasztecikiem
Rosół makaronem lub kołdunami
                              Cena: 7 zł                           
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem z brokułów z grzanką i serem pleśniowym
Krem z ciecierzycy z prażonym sezamem
Krem z dyni z chipsem z bekonu (podawany w sezonie wrzesień – listopad)
Krem z kukurydzy z grzankami
                              Cena: 8 zł                           
Bogracz z kluseczkami
Flaki
Pomidorowa z klopsikiem mięsno – ryżowym
Strogonoff
Żurek z jajkiem  

DANIA OBIADOWE                                                                    
                              Cena: 17 zł
Filet drobiowy opiekany w ziołach z sosem serowym
Filet w sosie francuskim (z cebulką)
Filet w szynce parmeńskiej z sosem beszamelowym
Filet z indyka w sosie śmietanowo – owocowym
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Kieszonka drobiowa po szwajcarsku (z szynką i żółtym serem)
Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i serem feta
Kieszonka po włosku
Kotlet drobiowy
Kotlet schabowy
Schab pieczony w sosie kurkowym
                                                                                                                     
                              Cena: 22 zł
Dorsz panierowany
Dorsz smażony z sosem cytrynowo – maślanym
Dzwonki z łososia z grilla
Golonka na zasmażanej kapuście
Golonka z ogórkiem kiszonym, musztardą i chrzanem
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – czosnkowym/borowikowym
Zraz wołowy z ogórkiem, papryką i cebulką

Do dań obiadowych dodawane są do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, kluski śląskie, kopytka, kopytka szpinakowe  oraz bukiet surówek. 

DANIA W PODGRZEWACZACH

  • Dorsz saute (10 kawałków) w sosie śmietanowo – koperkowym, warzywa z wody, ziemniaki opiekane w ziołach 180 zł ·      
  • Łosoś grillowany (10 kawałków) na pierożkach ravioli z warzywami na parze 180 zł ·      
  • Mix mięs z grilla (10x karkówka, 6x boczek, 8x kiełbasa, 4x szaszłyki wieprzowe), placki ziemniaczane, grillowane warzywa 180 zł ·      
  • Filet w ziołach (6 szt.), filet w szynce parmeńskiej (6 szt.) w sosie serowym, kopytka szpinakowe, kalafior, mini marchewką 170 zł ·      
  • Kaczka faszerowana mięsem mielonym na jabłkach i kaszotto z grzybami 170 zł ·      
  • Karczek pieczony (15 plastrów) w sosie pieczeniowy, kopytka, brokuły 170 zł ·      
  • Pieczone żeberka na miodzie (ok. 3 kg.), bigos z podgrzybkami, ziemniaki opiekane 170 zł ·      
  • Podudzia faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami (20 szt.), kulki ziemniaczane kalafior romanesco 170 zł ·      
  • Schab pieczony w sosie kurkowym (20 plastrów), kluski śląskie, mini marchewki, zielona fasolka 170 zł                                                                          
  • Zestaw mięs drobiowych (6x filet z grilla, 12x skrzydełka, 5x szaszłyki drobiowe z ananasem, 8x podudzia w sezamie), warzywa przygotowane na parze, ryż mieszany z dodatkami 170 zł ·      
  • Pierogi 150 szt. (do wyboru max. 4 rodzaje) 150 zł ·      
  • Zestaw przekąsek (15x strips, 15x wings, 300 g. kęski drobiowe), kulki ziemniaczane 150 zł ·      
  • Bigos z mięsem i podgrzybkami (5 kg.) 120 zł ·      
  • Misa pierogów (do wyboru max. 2 rodzaje) 55 zł    

PRZYSTAWKI
Bekon ze śliwką suszoną zawijany w ciasto francuskie 15 szt. 35 zł
Carpaccio z kaczki z sałatką z rukoli i musem żurawinowym 250 dag. 40 zł
Deska mięs pieczonych i wędlin z chrzanem 40 dag. 48 zł
Deska serów 40 dag. 46 zł
Deska serów i mięs pieczonych 40 dag. 47 zł
Filet drobiowy ze szpinakiem w cieście francuskim z sosem orzechowym 15 szt. 40 zł
Galantyna z kurczaka pod galaretą 40 dag. 48 zł
Galareta z nóżek (podawane w sezonie od września do maja) 300 ml. 14 zł
Gruszka z rukolą zawijana w plastry szynki parmeńskiej 8 szt. 20 zł
Indyk w maladze 40 dag. 48 zł
Jajka faszerowane (różne farsze pieczarka, szynka, szczypiorek) 6 połówek 12 zł
Jajka na sosie tatarskim 6 połówek 12 zł
Jajka na sałatce jarzynowej zawijane w plastry szynki 4 połówki 20 zł
Kęski drobiowe z sosem czosnkowo – żurawinowym 30 dag. 20 zł
Kruche babeczki z łososiem i pastą twarożkową 10 szt. 20 zł
Kruche babeczki z salami, pomidorem suszonym i pastą twarożkową 10 szt. 20 zł
Łosoś z serkiem almette zalewany galaretą 8 szt. 24 zł
Rolada serowo – drobiowa z pieczarkami ok. 20 plastrów 45 zł
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym ok. 20 plastrów 45 zł  
Roladki z łososiem w tortilli 8 szt. 24 zł
Roladki z szynką w tortilli 8 szt. 24 zł
Roladki z szynki z twarożkiem czosnkowym pod galaretą 8 szt. 22 zł  
Schab faszerowany w galarecie (do wyboru: morela, śliwka, żurawina) 40 dag. 48 zł
Smalczyk z ogórkiem kiszonym 15 zł
Szpinak z serem feta w szlafroczkach z ciasta francuskiego 15 szt. 35 zł
Szparagi zawijane w szynkę z sosem tatarskim 8 szt. 22 zł
Tymbaliki drobiowe (podawane w sezonie od września do maja) 8 szt. 15 zł
Zestaw przekąsek (5x strips, 5x wings, 5x kęski drobiowe) z sosem czosnkowym i słodkie chili 35 zł
Śledzik na ostro 35 dag. 16 zł
Śledzik po kaszubsku 35 dag. 16 zł
Śledzik tradycyjny z cebulką 35 dag. 16 zł
Śledzik w śmietanie z jabłkiem 35 dag. 16 zł
Ryba po grecku 40 dag. 32 zł  
Ryba smażona w chipsach z sosem czosnkowym i słodkie chili 40 dag. 35 zł  
Ryba smażona w lekkiej zalewie octowej 40 dag. 32 zł

                                                                                                                   
                                                                                                                     
Cena: 22 zł/półmisek
Sałatka 30-stki (sałata lodowa, rukola, słonecznik, bekon, pomidor suszony, ser pleśniowy, cebula, ogórek papryka)
Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta)
Sałatka gyros (kapusta pekińska, kurczak, cebula, ogórek konserwowy, papryka, kukurydza)
Sałatka jarzynowa  
Sałatka z brokułem (brokuł, jajko, pomidor, kukurydza, migdały, polana sosem czosnkowym)
Sałatka z czerwoną fasolą (ser żółty, szynka, papryka, kukurydza, cebula, czerwona fasola, ogórek)
Sałatka z kurczakiem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas, kurczak)
Sałatka z kurczakiem i granatem (mix sałat, kurczak, granat, gruszka, ser camembert, sos na oliwie)
Sałatka z kurczakiem i selerem (ananas, kukurydza, kurczak, seler marynowany)
Sałatka z kurczakiem i żurawiną (kurczak, żurawina, winogron, seler naciowy)                            
Sałatka z łososiem i pomarańczami
Sałatka z serem kozim (mix sałat, ser kozi, żurawina, pomarańcza, sos z octu balsamicznego)                    
Sałatka z tortelinii  

WYPOŻYCZENIE NACZYŃ
Komplet zastawy zawiera (flaczarkę, talerz obiadowy, talerz deserowy, łyżkę, nóż, widelec, szklaneczkę, kieliszek) 3 zł/komplet
Patera na ciasto 10 zł/szt.
Warnik elektryczny na wodę 15 zł/szt.
Warnik elektryczny na zupę 20 zł/szt.
Podgrzewacz z paliwem 25 zł/szt.                  

OBSŁUGA
Do 4 godzin                                     100 zł/osobę
Do 8 godzin                                     150 zł/osobę

CENNIK DOWOZU
Na terenie Łęcznej dowóz GRATIS, poza granicami 1 km = 1 zł (liczone w jedną stronę)    
Ludwin         6 zł          Puchaczów               7 zł                                       
Milejów      11 zł          Łuszczów                13 zł                 
Jaszczów                  14 zł          Zezulin                    10 zł
Cyców                       20 zł          Lublin                      40 zł

OSOBY DO KONTAKTU:                 
Szysz Przemysław              
Lipczak Dorota                    
Jesionek Diana                    
81 448 03 30 lub 508 278 026