Oferta na przyjęcia w lokalu

 

OFERTA NA PRZYJĘCIA W LOKALU

 

Wariant I 40 zł za osobę

obiad (zupa + II danie), kawa, herbata, woda z cytryną

Wariant II 95 zł za osobę

 obiad (zupa + II danie), 5 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje

Wariant III 105 zł za osobę

obiad (zupa + II danie), 1 danie gorące, 6 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje

Wariant IV 130 zł za osobę

obiad (zupa + II danie), 1 danie gorące, 1 zupa, 7 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje
 

 

Dzieci do 5 lat GRATIS, od 6 do 12 lat 50% taniej.

ZUPY (250 ml):

Barszcz czerwony z uszkami/krokietem/pasztecikiem
Bogracz z kluseczkami
Flaki
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem z dyni z chipsem z bekonu (podawany w sezonie wrzesień – listopad)
Krem z kukurydzy z grzankami
Rosół makaronem lub kołdunami
Strogonoff
Żurek z jajkiem

 

DANIA OBIADOWE

Dorsz panierowany
Dorsz smażony z sosem cytrynowo – maślanym
Filet drobiowy opiekany w ziołach z sosem serowym
Filet w szynce parmeńskiej z sosem beszamelowym
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Kieszonka drobiowa po szwajcarsku (z szynką i żółtym serem)
Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i serem feta
Kotlet drobiowy
Kotlet schabowy
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – czosnkowym/borowikowym
Rolada drobiowa ze szpinakiem, serem feta, suszonymi pomidorami w sosie serowym
Schab pieczony w sosie kurkowym
Roladka wołowa z ogórkiem, papryką i cebulką

 

Do dań obiadowych dodawane są do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, kluski śląskie, kopytka, kopytka szpinakowe oraz bukiet surówek, marchewka z groszkiem, buraczki na ciepło.

 

DANIA W PODGRZEWACZACH ·      
  • Dorsz sauté (10 kawałków) w sosie śmietanowo – koperkowym, warzywa z wody, ziemniaki opiekane w ziołach 220 zł ·      
  • Łosoś grillowany (10 kawałków) na pierożkach ravioli z warzywami na parze 220 zł ·      
  • Mix mięs z grilla (10x karkówka, 6x boczek, 8x kiełbasa, 4x szaszłyki wieprzowe), placki ziemniaczane, grillowane warzywa 210 zł ·      
  • Filet w ziołach (6 szt.), filet w szynce parmeńskiej (6 szt.) w sosie serowym, kopytka szpinakowe, kalafior, mini marchewką 200 zł
  • Kaczka faszerowana mięsem mielonym na jabłkach i kaszotto z grzybami 200 zł ·      
  • Karczek pieczony (15 plastrów) w sosie pieczeniowy, kopytka, brokuły 200 zł ·      
  • Pieczone żeberka na miodzie (ok. 10 szt.), bigos z podgrzybkami, ziemniaki opiekane 200 zł ·      
  • Podudzia faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami (20 szt.), kulki ziemniaczane kalafior romanesco 200 zł ·      
  • Schab pieczony w sosie kurkowym (20 plastrów), kluski śląskie, mini marchewki, zielona fasolka 200 zł ·      
  • Zestaw mięs drobiowych (6x filet z grilla, 12x skrzydełka, 5x szaszłyki drobiowe z ananasem, 8x podudzia w sezamie), warzywa przygotowane na parze, ryż mieszany z dodatkami 200 zł ·      
  • Pierogi 150 szt. (do wyboru max. 4 rodzaje) 180 zł ·      
  • Zestaw przekąsek (15x strips, 15x wings, 300 g. kęski drobiowe), kulki ziemniaczane 180 zł ·      
  • Bigos z mięsem i podgrzybkami (5 kg.) 140 zł ·      
  • Misa pierogów (do wyboru max. 2 rodzaje) 70 zł

 

PRZYSTAWKI
Bekon ze śliwką suszoną zawijany w ciasto francuskie                                    
Carpaccio z kaczki z sałatką z rukoli i musem żurawinowym                          
Deska mięs pieczonych i wędlin z chrzanem  
Deska przekąsek I (krążki cebulowe, kabanosy, pikle, smalczyk, wingsy, ser camerbert, salami, chlebek z pieca, 2 sosy)
Deska przekąsek II (winogrona, ser camebert, ser gorgonzola, orzechy marynowane, mozzarella, pikle, stripsy, szynka parmeńska, grissini, 2 sosy)
Deska serów                                                                                                          
Galantyna z kurczaka pod galaretą                                                                    
Galareta z nóżek (podawane w sezonie od września do maja)                                          
Gruszka z rukolą zawijana w plastry szynki parmeńskiej                                
Jajka faszerowane (różne farsze pieczarka, szynka, szczypiorek)                            
Jajka na sosie tatarskim                                                                                        
Kęski drobiowe z sosem czosnkowo – żurawinowym                                      
Kruche babeczki z łososiem i pastą twarożkową                                              
Kruche babeczki z salami, pomidorem suszonym i pastą twarożkową          
Rolada serowo – drobiowa z pieczarkami ok. 20 plastrów                                                    
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym ok. 20 plastrów                                            
Roladki z łososiem w tortilli                                                                                
Roladki z szynką w tortilli                                                                                    
Schab faszerowany w galarecie (do wyboru: morela, śliwka, żurawina)                      
Smalczyk z ogórkiem kiszonym                                                                                                  
Szpinak z serem feta w szlafroczkach z ciasta francuskiego                            
Szparagi zawijane w szynkę z sosem tatarskim                                    
Tymbaliki drobiowe (podawane w sezonie od września do maja)
Zestaw przekąsek (5x strips, 5x wings, 5x kęski drobiowe) z sosem czosnkowym i słodkie chili                      
Śledzik po kaszubsku                                                                    
Śledzik tradycyjny z cebulką                                            
Śledzik w śmietanie z jabłkiem                                                                
Ryba po grecku                                                                              
Ryba smażona w chipsach z sosem czosnkowym i słodkie chili                      

                                                                                                                   
Sałatka 30-stki (sałata lodowa, rukola, słonecznik, bekon, pomidor suszony, ser pleśniowy, cebula, ogórek papryka)
Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta)
Sałatka gyros (kapusta pekińska, kurczak, cebula, ogórek konserwowy, papryka, kukurydza)
Sałatka jarzynowa (ziemniak, marchewka, pietruszka, jajko, ogórek konserwowy, jabłko, groszek, majonez)Sałatka z brokułem (brokuł, jajko, pomidor, kukurydza, migdały, polana sosem czosnkowym)
Sałatka z kurczakiem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas, kurczak)
Sałatka z kurczakiem i granatem (mix sałat, kurczak, granat, gruszka, ser camembert, sos na oliwie)
Sałatka z kurczakiem i selerem (ananas, kukurydza, kurczak, seler marynowany)
Sałatka z kurczakiem i żurawiną (kurczak, żurawina, winogron, seler naciowy)                            
Sałatka z łososiem i pomarańczami (mix sałat, łosoś wędzony, ser pleśniowy, pomarańcze, kapary, ogórek, sos winegret)

 

DESERY 10zł/porcja

Szarlotka z lodami podana na ciepło z bitą śmietaną i owocami
Sernik z brzoskwiniami podany z musem owocowym

 



KONTAKT:                 
81 448 03 30 lub 508 278 026