OFERTA NA PRZYJĘCIA W LOKALU
Wariant I 45 zł za osobę
obiad (zupa + II danie), kawa, herbata, woda z cytryną
Wariant II 105 zł za osobę
obiad (zupa + II danie), 5 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje
Wariant III 125 zł za osobę
obiad (zupa + II danie), 1 danie gorące, 6 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje
Wariant IV 140 zł za osobę
obiad (zupa + II danie), 1 danie gorące, 1 zupa, 7 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje
Dzieci do 5 lat GRATIS, od 6 do 12 lat 50% taniej.
ZUPY (250 ml):
Barszcz czerwony z uszkami/krokietem/pasztecikiem
Bogracz z kluseczkami
Flaki
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem z dyni z chipsem z bekonu (podawany w sezonie wrzesień – listopad)
Krem z kukurydzy z grzankami
Rosół makaronem lub kołdunami
Strogonoff
Żurek z jajkiem
Barszcz czerwony z uszkami/krokietem/pasztecikiem
Bogracz z kluseczkami
Flaki
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem z dyni z chipsem z bekonu (podawany w sezonie wrzesień – listopad)
Krem z kukurydzy z grzankami
Rosół makaronem lub kołdunami
Strogonoff
Żurek z jajkiem
DANIA OBIADOWE
Dorsz panierowany
Dorsz smażony z sosem cytrynowo – maślanym
Dorsz panierowany
Dorsz smażony z sosem cytrynowo – maślanym
Filet drobiowy opiekany w ziołach z sosem serowym
Filet w szynce parmeńskiej z sosem beszamelowym
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Kieszonka drobiowa po szwajcarsku (z szynką i żółtym serem)
Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i serem feta
Kotlet drobiowy
Kotlet schabowy
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – czosnkowym/borowikowym
Rolada drobiowa ze szpinakiem, serem feta, suszonymi pomidorami w sosie serowym
Schab pieczony w sosie kurkowym
Roladka wołowa z ogórkiem, papryką i cebulką
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Kieszonka drobiowa po szwajcarsku (z szynką i żółtym serem)
Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i serem feta
Kotlet drobiowy
Kotlet schabowy
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – czosnkowym/borowikowym
Rolada drobiowa ze szpinakiem, serem feta, suszonymi pomidorami w sosie serowym
Schab pieczony w sosie kurkowym
Roladka wołowa z ogórkiem, papryką i cebulką
Do dań obiadowych dodawane są do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, kluski śląskie, kopytka, kopytka szpinakowe oraz bukiet surówek, marchewka z groszkiem, buraczki na ciepło.
DANIA DLA DZIECI
Kotlet drobiowy z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek
Nuggetsy z frytkami i ketchupem
Pizza
DANIA W PODGRZEWACZACH
- Dorsz sauté (10 kawałków) w sosie śmietanowo – koperkowym, warzywa z wody, ziemniaki opiekane w ziołach 250 zł ·
- Łosoś grillowany (10 kawałków) na pierożkach ravioli z warzywami na parze 250 zł ·
- Mix mięs z grilla (10x karkówka, 6x boczek, 8x kiełbasa, 4x szaszłyki wieprzowe), placki ziemniaczane, grillowane warzywa 240 zł ·
- Filet w ziołach (6 szt.), filet w szynce parmeńskiej (6 szt.) w sosie serowym, kopytka szpinakowe, kalafior, mini marchewką 230 zł
- Kaczka faszerowana mięsem mielonym na jabłkach i kaszotto z grzybami 230 zł ·
- Karczek pieczony (15 plastrów) w sosie pieczeniowy, kopytka, brokuły 230 zł ·
- Pieczone żeberka na miodzie (ok. 10 szt.), bigos z podgrzybkami, ziemniaki opiekane 230 zł ·
- Podudzia faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami (20 szt.), kulki ziemniaczane kalafior romanesco 230 zł ·
- Schab pieczony w sosie kurkowym (20 plastrów), kluski śląskie, mini marchewki, zielona fasolka 230 zł ·
- Zestaw mięs drobiowych (6x filet z grilla, 12x skrzydełka, 5x szaszłyki drobiowe z ananasem, 8x podudzia w sezamie), warzywa przygotowane na parze, ryż mieszany z dodatkami 230 zł ·
- Pierogi 150 szt. (do wyboru max. 4 rodzaje) 210 zł ·
- Zestaw przekąsek (15x strips, 15x wings, 300 g. kęski drobiowe), kulki ziemniaczane 210 zł ·
- Bigos z mięsem i podgrzybkami (5 kg.) 160 zł ·
- Misa pierogów (do wyboru max. 2 rodzaje) 85 zł
PRZYSTAWKI
Bekon ze śliwką suszoną zawijany w ciasto francuskie
Carpaccio z kaczki z sałatką z rukoli i musem żurawinowym
Deska mięs pieczonych i wędlin z chrzanem
Deska przekąsek I (krążki cebulowe, kabanosy, pikle, smalczyk, wingsy, ser camerbert, salami, chlebek z pieca, 2 sosy)
Deska przekąsek II (winogrona, ser camebert, ser gorgonzola, orzechy marynowane, mozzarella, pikle, stripsy, szynka parmeńska, grissini, 2 sosy)
Deska serów
Galantyna z kurczaka pod galaretą
Galareta z nóżek (podawane w sezonie od września do maja)
Gruszka z rukolą zawijana w plastry szynki parmeńskiej
Jajka faszerowane (różne farsze pieczarka, szynka, szczypiorek)
Jajka na sosie tatarskim
Kęski drobiowe z sosem czosnkowo – żurawinowym
Kruche babeczki z łososiem i pastą twarożkową
Kruche babeczki z salami, pomidorem suszonym i pastą twarożkową
Rolada serowo – drobiowa z pieczarkami ok. 20 plastrów
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym ok. 20 plastrów
Roladki z łososiem w tortilli
Roladki z szynką w tortilli
Schab faszerowany w galarecie (do wyboru: morela, śliwka, żurawina)
Smalczyk z ogórkiem kiszonym
Szpinak z serem feta w szlafroczkach z ciasta francuskiego
Szparagi zawijane w szynkę z sosem tatarskim
Tymbaliki drobiowe (podawane w sezonie od września do maja)
Zestaw przekąsek (5x strips, 5x wings, 5x kęski drobiowe) z sosem czosnkowym i słodkie chili
Śledzik po kaszubsku
Śledzik tradycyjny z cebulką
Śledzik w śmietanie z jabłkiem
Ryba po grecku
Ryba smażona w chipsach z sosem czosnkowym i słodkie chili
Sałatka 30-stki (sałata lodowa, rukola, słonecznik, bekon, pomidor suszony, ser pleśniowy, cebula, ogórek papryka)
Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta)
Sałatka gyros (kapusta pekińska, kurczak, cebula, ogórek konserwowy, papryka, kukurydza)
Sałatka jarzynowa (ziemniak, marchewka, pietruszka, jajko, ogórek konserwowy, jabłko, groszek, majonez)Sałatka z brokułem (brokuł, jajko, pomidor, kukurydza, migdały, polana sosem czosnkowym)
Sałatka z kurczakiem i ananasem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas, kurczak)
Sałatka z kurczakiem i granatem (mix sałat, kurczak, granat, gruszka, ser camembert, sos na oliwie)
Sałatka z kurczakiem i selerem marynowanym (ananas, kukurydza, kurczak, seler marynowany)
Sałatka z kurczakiem i żurawiną (kurczak, żurawina, winogron, seler naciowy)
Sałatka z łososiem i pomarańczami (mix sałat, łosoś wędzony, ser pleśniowy, pomarańcze, kapary, ogórek, sos winegret)
Bekon ze śliwką suszoną zawijany w ciasto francuskie
Carpaccio z kaczki z sałatką z rukoli i musem żurawinowym
Deska mięs pieczonych i wędlin z chrzanem
Deska przekąsek I (krążki cebulowe, kabanosy, pikle, smalczyk, wingsy, ser camerbert, salami, chlebek z pieca, 2 sosy)
Deska przekąsek II (winogrona, ser camebert, ser gorgonzola, orzechy marynowane, mozzarella, pikle, stripsy, szynka parmeńska, grissini, 2 sosy)
Deska serów
Galantyna z kurczaka pod galaretą
Galareta z nóżek (podawane w sezonie od września do maja)
Gruszka z rukolą zawijana w plastry szynki parmeńskiej
Jajka faszerowane (różne farsze pieczarka, szynka, szczypiorek)
Jajka na sosie tatarskim
Kęski drobiowe z sosem czosnkowo – żurawinowym
Kruche babeczki z łososiem i pastą twarożkową
Kruche babeczki z salami, pomidorem suszonym i pastą twarożkową
Rolada serowo – drobiowa z pieczarkami ok. 20 plastrów
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym ok. 20 plastrów
Roladki z łososiem w tortilli
Roladki z szynką w tortilli
Schab faszerowany w galarecie (do wyboru: morela, śliwka, żurawina)
Smalczyk z ogórkiem kiszonym
Szpinak z serem feta w szlafroczkach z ciasta francuskiego
Szparagi zawijane w szynkę z sosem tatarskim
Tymbaliki drobiowe (podawane w sezonie od września do maja)
Zestaw przekąsek (5x strips, 5x wings, 5x kęski drobiowe) z sosem czosnkowym i słodkie chili
Śledzik po kaszubsku
Śledzik tradycyjny z cebulką
Śledzik w śmietanie z jabłkiem
Ryba po grecku
Ryba smażona w chipsach z sosem czosnkowym i słodkie chili
Sałatka 30-stki (sałata lodowa, rukola, słonecznik, bekon, pomidor suszony, ser pleśniowy, cebula, ogórek papryka)
Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta)
Sałatka gyros (kapusta pekińska, kurczak, cebula, ogórek konserwowy, papryka, kukurydza)
Sałatka jarzynowa (ziemniak, marchewka, pietruszka, jajko, ogórek konserwowy, jabłko, groszek, majonez)Sałatka z brokułem (brokuł, jajko, pomidor, kukurydza, migdały, polana sosem czosnkowym)
Sałatka z kurczakiem i ananasem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas, kurczak)
Sałatka z kurczakiem i granatem (mix sałat, kurczak, granat, gruszka, ser camembert, sos na oliwie)
Sałatka z kurczakiem i selerem marynowanym (ananas, kukurydza, kurczak, seler marynowany)
Sałatka z kurczakiem i żurawiną (kurczak, żurawina, winogron, seler naciowy)
Sałatka z łososiem i pomarańczami (mix sałat, łosoś wędzony, ser pleśniowy, pomarańcze, kapary, ogórek, sos winegret)
DESERY 12 zł/porcja
Szarlotka z lodami podana na ciepło z bitą śmietaną i owocami
Sernik z brzoskwiniami podany z musem owocowym
Szarlotka z lodami podana na ciepło z bitą śmietaną i owocami
Sernik z brzoskwiniami podany z musem owocowym