Oferta na przyjęcia w lokalu

 

OFERTA NA PRZYJĘCIA W LOKALU


Wariant I 30 zł za osobę

obiad (zupa + II danie), kawa, herbata, woda z cytryną

Wariant II 85 zł za osobę

 obiad (zupa + II danie), 5 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje

Wariant III 95 zł za osobę

obiad (zupa + II danie), 1 danie gorące, 6 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje

Wariant IV 110 zł za osobę

obiad (zupa + II danie), 1 danie gorące, 1 zupa, 7 przystawek, kawa, herbata, soki, napoje


Dzieci do 5 lat GRATIS, od 6 do 12 lat 50% taniej.

ZUPY (300 ml):

Barszcz czerwony z uszkami/krokietem/pasztecikiem
Bogracz z kluseczkami
Flaki
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem z brokułów z grzanką i serem pleśniowym
Krem z ciecierzycy z prażonym sezamem
Krem z dyni z chipsem z bekonu (podawany w sezonie wrzesień – listopad)
Krem z kukurydzy z grzankami
Pomidorowa z klopsikiem mięsno – ryżowym
Rosół makaronem lub kołdunami
Strogonoff
Żurek z jajkiem

DANIA OBIADOWE

Dorsz panierowany
Dorsz smażony z sosem cytrynowo – maślanym
Dzwonki z łososia z grilla
Filet drobiowy opiekany w ziołach z sosem serowym
Filet w sosie francuskim (z cebulką)
Filet w szynce parmeńskiej z sosem beszamelowym
Filet z indyka w sosie śmietanowo – owocowym
Karczek pieczony w sosie grzybowym
Kieszonka drobiowa po szwajcarsku (z szynką i żółtym serem)
Kieszonka drobiowa ze szpinakiem i serem feta
Kieszonka po włosku
Kotlet drobiowy
Kotlet schabowy
Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami i żółtym serem
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo – czosnkowym/borowikowym
Rolada drobiowa z warzywami w sosie serowym
Rolada drobiowa z pieczarkami w sosie własnym
Rolada drobiowa ze szpinakiem, serem feta, suszonymi pomidorami w sosie serowym
Schab pieczony w sosie kurkowym
Zraz wołowy z ogórkiem, papryką i cebulką

Do dań obiadowych dodawane są do wyboru: ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, kluski śląskie, kopytka, kopytka szpinakowe oraz bukiet surówek, marchewka z groszkiem, buraczki na ciepło.

DANIA W PODGRZEWACZACH ·      
  • Dorsz sauté (10 kawałków) w sosie śmietanowo – koperkowym, warzywa z wody, ziemniaki opiekane w ziołach 180 zł ·      
  • Łosoś grillowany (10 kawałków) na pierożkach ravioli z warzywami na parze 180 zł ·      
  • Mix mięs z grilla (10x karkówka, 6x boczek, 8x kiełbasa, 4x szaszłyki wieprzowe), placki ziemniaczane, grillowane warzywa 180 zł ·      
  • Filet w ziołach (6 szt.), filet w szynce parmeńskiej (6 szt.) w sosie serowym, kopytka szpinakowe, kalafior, mini marchewką 170 zł
  • Kaczka faszerowana mięsem mielonym na jabłkach i kaszotto z grzybami 170 zł ·      
  • Karczek pieczony (15 plastrów) w sosie pieczeniowy, kopytka, brokuły 170 zł ·      
  • Pieczone żeberka na miodzie (ok. 10 szt.), bigos z podgrzybkami, ziemniaki opiekane 170 zł ·      
  • Podudzia faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami (20 szt.), kulki ziemniaczane kalafior romanesco 170 zł ·      
  • Schab pieczony w sosie kurkowym (20 plastrów), kluski śląskie, mini marchewki, zielona fasolka 170 zł ·      
  • Zestaw mięs drobiowych (6x filet z grilla, 12x skrzydełka, 5x szaszłyki drobiowe z ananasem, 8x podudzia w sezamie), warzywa przygotowane na parze, ryż mieszany z dodatkami 170 zł ·      
  • Pierogi 150 szt. (do wyboru max. 4 rodzaje) 150 zł ·      
  • Zestaw przekąsek (15x strips, 15x wings, 300 g. kęski drobiowe), kulki ziemniaczane 150 zł ·      
  • Bigos z mięsem i podgrzybkami (5 kg.) 120 zł ·      
  • Misa pierogów (do wyboru max. 2 rodzaje) 55 zł

PRZYSTAWKI
Bekon ze śliwką suszoną zawijany w ciasto francuskie                                    
Carpaccio z kaczki z sałatką z rukoli i musem żurawinowym                          
Deska mięs pieczonych i wędlin z chrzanem                                                      
Deska serów                                                                                                          
Deska serów i mięs pieczonych                                                                          
Filet drobiowy ze szpinakiem w cieście francuskim z sosem orzechowym  
Galantyna z kurczaka pod galaretą                                                                    
Galareta z nóżek (podawane w sezonie od września do maja)                                          
Gruszka z rukolą zawijana w plastry szynki parmeńskiej                                
Indyk pod galaretą                                                                                                
Jajka faszerowane (różne farsze pieczarka, szynka, szczypiorek)                            
Jajka na sosie tatarskim                                                                                        
Jajka na sałatce jarzynowej zawijane w plastry szynki                                      
Kęski drobiowe z sosem czosnkowo – żurawinowym                                      
Kruche babeczki z łososiem i pastą twarożkową                                              
Kruche babeczki z salami, pomidorem suszonym i pastą twarożkową          
Łosoś z serkiem almette zalewany galaretą                                                      
Rolada serowo – drobiowa z pieczarkami ok. 20 plastrów                                                    
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym ok. 20 plastrów                                            
Roladki z łososiem w tortilli                                                                                
Roladki z szynką w tortilli                                                                                    
Roladki z szynki z twarożkiem czosnkowym pod galaretą                              
Schab faszerowany w galarecie (do wyboru: morela, śliwka, żurawina)                      
Smalczyk z ogórkiem kiszonym                                                                                                  
Szpinak z serem feta w szlafroczkach z ciasta francuskiego                            
Szparagi zawijane w szynkę z sosem tatarskim                                    
Tymbaliki drobiowe (podawane w sezonie od września do maja)
Zestaw przekąsek (5x strips, 5x wings, 5x kęski drobiowe) z sosem czosnkowym i słodkie chili                      
Śledzik na ostro                                                      
Śledzik po kaszubsku                                                                    
Śledzik tradycyjny z cebulką                                            
Śledzik w śmietanie z jabłkiem                                                                
Ryba po grecku                                                                              
Ryba smażona w chipsach z sosem czosnkowym i słodkie chili                      
Ryba smażona w lekkiej zalewie octowej                        

                                                                                                                   
Sałatka 30-stki (sałata lodowa, rukola, słonecznik, bekon, pomidor suszony, ser pleśniowy, cebula, ogórek papryka)
Sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, ser feta)
Sałatka gyros (kapusta pekińska, kurczak, cebula, ogórek konserwowy, papryka, kukurydza)
Sałatka jarzynowa  
Sałatka z brokułem (brokuł, jajko, pomidor, kukurydza, migdały, polana sosem czosnkowym)
Sałatka z czerwoną fasolą (ser żółty, szynka, papryka, kukurydza, cebula, czerwona fasola, ogórek)
Sałatka z kurczakiem (sałata lodowa, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas, kurczak)
Sałatka z kurczakiem i granatem (mix sałat, kurczak, granat, gruszka, ser camembert, sos na oliwie)
Sałatka z kurczakiem i selerem (ananas, kukurydza, kurczak, seler marynowany)
Sałatka z kurczakiem i żurawiną (kurczak, żurawina, winogron, seler naciowy)                            
Sałatka z łososiem i pomarańczami
Sałatka z serem kozim (mix sałat, ser kozi, żurawina, pomarańcza, sos z octu balsamicznego)                    
Sałatka z tortelinii  

DESERY 7zł/porcja

Szarlotka z lodami podana na ciepło z bitą śmietaną i owocami
Sernik z brzoskwiniami podany z musem owocowym
Rafaello z masą budyniową i wiórkami kokosowymi  



OSOBY DO KONTAKTU:               
Przemysław Szysz, Dorota Lipczak, Diana Jesionek                  
81 448 03 30 lub 508 278 026